Кошик
171 відгук
ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИЗв'язатися
+380 (68) 528-07-98
+380 (50) 528-07-98
+380 (63) 071-38-36
ФільтрПоінт (FilterPoint)
Кошик

Значення якості води у приготуванні їжі

Значення якості води у приготуванні їжі
Таблиця Менделєєва в їжі

У багатьох людей виникає питання, чому у всіх господарок смакові якості однієї і тієї ж їжі абсолютно різні. Багато що залежить від самих продуктів - походження і свіжості. Хтось бере свій вирощений буряк, а хтось з прилавка супермаркету. Одні господині купують тільки свіже м'ясо, а інші не гребують і замороженим. Однак в умовах експерименту, якщо надати двом різним кухарям один і той же набір продуктів, все одно на виході блюдо буде відрізнятися. Справа не завжди в приготуванні - істина у воді. Без неї неможливо зробити практично жодної страви - від гречаної каші до пирога. Коли вариться крупа, основна частина рідини йде на розбухання зерна. І те, що було у воді, буде і у вашій готової кашки. Це не тільки не смачно, але буває і вельми шкідливо.

Вода - універсальне середовище, в якій відбуваються багато термічних процесів, йде взаємообмін мікроелементів і різних речовин з продуктами харчування. Якість самої води з-під крана в наших будинках далеко від досконалості. Вся таблиця Менделєєва становиться випадковою приправою до їжі, замість солі і перцю. Хочете трохи хлору (який щедро додали на станції очистки) в начинку бабусиних пиріжків. Або шматочки іржі з водопроводу в овочевому пюре для дитини.

Сторонні домішки надають незвичний смак їжі і маскують природний. Є кілька параметрів поняття якісної води: жорсткість, рН; загальна мінералізація; відсутність токсичних і радіоактивних речовин; вміст бактерій, вірусів і паразитів. Жорстка вода для приготування їжі використовуватися не повинна, тому що вона дає гіркуватий присмак їжі.

Якщо приготувати каву на жорсткій воді, то в чашці буде прісний напій, незалежно від якості зерна. А природна мінералізована вода допомагає зернам кави максимально розкрити всі найтонші аромати. Теж саме і з чаєм - жорстка і хлорована вода сильно змінює смак і аромат. Це пов'язано з тим, що надлишок мінералів заважає вилученню аромату з чайного листя і надає сторонній присмак. Жорстка водопровідна вода не дає максимально розкритися ефірним оліям, які містяться в чайному листі.

Не псуйте шедеври

Всі ми помічали сольовий наліт на посуді і чайнику від води. Ось такою самою плівкою неякісна рідина обволікає шматочки овочів і м'яса, кинутих в суп. Макарони розварюються до стану клейстеру, картопля навпаки довго готується, а м'ясний бульйон стає каламутним. Особливо прикро, коли людина ретельно підбирає якісні продукти для своєї родини, не шкодуючи на це грошей і псує їх поганою водою. Навіть, якщо Ви готуєте для невеликої аудиторії, а саме для рідних - не псуйте шедеври домішками з іржавих труб.

Багато століть назад, не знаючи понять «мінералізації» і «солей жорсткості» людина довіряючи своїм смаковим рецепторам почала вибирати правильну рідину. Вже у 17 столітті в Китаї на стихійних ринках продавали воду для приготування чаю за ціною рису. Вона транспортувалася з віддалених гірських частин країни, де добувалася з найчистіших струмків і річок. Звичайно, в Піднебесній своє трепетне ставлення до чайної церемонії, але в наші дні до сих пір багато заварюють чай на кранової воді. При нагріванні в чашці виходить своєрідний «хімічний настій» з чайним присмаком.

Українці також почали активно прагнути до здорового способу життя, ретельно вибираючи правильні продукти харчування і відмовляючись від газованої води і солодких напоїв. Однак, даремно не акцентуючи увагу на воду для приготування їжі. А вона відіграє, чи не головну роль у створенні смаку і користі в щоденному харчуванні людей. Погляньте на цю проблему через призму знань і потреб організму - не перетворюйте кухню в хімічну лабораторію.

Якісна вода = смачна їжа

Як було зазначено вище, кранова або мінеральна вода обволікає продукти сольовою плівкою, що затримує процеси готування. Не дарма ж мама з дитинства вчила солити їжу в кінці. Тим більше чистота складу допоможе взяти з продуктів найкорисніше.

Для щоденного приготування їжі оптимально підходить слабомінералізована вода. Відмінним варіантом її отримання є мембрани зворотного осмосу. Технологія такої установки допомагає отримати на виході чисту молекулу Н2О, без сторонніх домішок. А це те, що потрібно для смачної кави або наваристого борщу.

Якісний продукт зворотного осмосу неможливо купити в магазині. Але систему зворотного осмосу можна купити на сайті FilterPoint. І ваша сім'я з очищеною водою буде харчуватися якісною і корисною їжею.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner